Sivut

tiistaina, helmikuuta 19, 2013

Hyötyliikuntaa osa 2.

Tammikuussa esittelin teille Elviksen, nyt onkin siis sen isomman nelijalkaisen vuoro, joka saa tämän sohvaperunan ylös ja ulos.


BWT Ramble "Rape, Napsu, Nape, Rampe, poni, Pullis, lihapulla, pullaponi, pullamössö"
ruuna
amerikkalainen lämminverinen
s. 12.04.1992 Suomi
ruunikko
i. Castleton Gesture
e. Romancing the Bowl

Rape on tullut meille 17.05.2003, sitä ennen vuokrasin sitä muutaman kuukauden pari kertaa viikossa. Rape on siis entinen ravuri ja sillä onkin hyviä tuloksia ja yksi ihan mukava voittosummakin. (; Ravurin ura kuitenkin loppui vammaan jalassa, joka ole ratsuna ollessa vaivannut laisinkaan. Meillä onkin käynyt todella hyvä tuuri, kun eläinlääkäriä on tarvittu 10 vuoden aikana vain neljästi, kerran piti käydä röntgenissä klinikalla, mutta mitään vikaa ei löytynytkään. Viime kesänä vanhus joutui vierailemaan Hyvinkäällä teholla ähkyn vuoksi, mutta iästään huolimatta on toipunut erittäin hyvin. Vanhuuden vaivoja papparaiselle on alkanut tulla (sokeutuminen ja hampaat menneet) ja nyt ollaankin äidin kanssa päätetty, että Rape pääsee ikivihreille kesän jälkeen. Minulle maailman raskain päätös tähän mennessä, mutta siihen ajatukseen ehtii tottua ja loppuun valmistautua. Rape on myös ehdottomasti ansainnut viettää meillä viimeiset kuukautensa ansaitusti eläkkeellä ja parempaa tallipaikkaa ei voisi olla!


Jotta ei kuitenkaan mene ihan nyyhkyttämiseksi niin palataan itse aiheeseen, liikkumiseen.
Nykyään tallilla tulee käytyä yleensä 2-4 kertaa viikossa, koska varsinkin näin pimeään aikaan vain harjaan rapen, valoisalla sitten taluttelua tai juoksutusta. Pitkään aikaan en ole selässä ollut ihan vain sen takia, että en satuta itseäni, kun toinen hyppii ja pomppii minne sattuu. Odottelen tosiaan valoisampaa aikaa, että pääsen myös arki-iltoina liikuttamaan, silloin ei ole energiaa niin paljon ja selkäänkin taas uskaltaa. :D

Vielä muutamia vuosia sitten käytiin parissa kisoissakin, huonolla menestyksellä kyllä, mutta.. Hauskaa oli! (: Ravurin uran takia Rapesta ei koskaan oo ollu kouluhevoseksi vaikka edelleen kulkee pienellä vaivalla tosi kauniisti ja oikein päin. Yksissä koulukisoissa joku luuli sitä puoliveriseksi... Ollaan aina hypätty enemmän, koska se sujui paremmin ja oli meidän molempien mielestä mieluisampaa. Viime vuosina ollaan pääasiassa enää maastoiltu, koska se on se ykkösasia ollut aina niin mulle kuin Rapellekkin ja odotan tosi paljon kevättä, että on taas valosaa ja päästään maastoilemaan!


Eli tosiaan tällä hetkellä Rape ei saa minua juuri liikkumaan oikein kunnolla liikuntamielessä, eri asia sitten, kun pääsee taas enemmän ratsastamaan, mutta semmoista se on se eläkeläisen omistaminen, kun vanhuuden vaivoja alkaa olla. 

Rape & entinen vuokrahevonen
Ja viimeisenä kaunis jo edesmennyt tammani Merfi <3
 PS. tuosta ihan ensimmäisesta kuvasta teetin itselleni iiiiissoooon mustavalkoisen taulun <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti